De nieuwe ad-free Music Key-service van YouTube werd deze week onthuld in een update van de Android YouTube-app en nu nodigt het bètaprogramma nu uit om het uit te rollen.

De site voor het delen van video's zet een stap naar de lucratieve streamingmarkt met Music Key. Voor £ 7,99 ($ ​​7,99 in de VS) per maand biedt het advertentievrije muziekvideo's, de optie om video's te downloaden om offline te bekijken en achtergrondgeluistering die het audiogedeelte van video's zal afspelen, zelfs met het scherm van je telefoon in standby.

De laatste is bijzonder nuttig en zal ongetwijfeld helpen om een ​​aandeel te nemen in een markt die momenteel wordt gedomineerd door Spotify en Rhapsody..

Beta-gebruikers moeten creditcardgegevens invoeren om zich aan te melden, maar zullen het gebruik van de eerste zes maanden gratis ontvangen. YouTube lijkt geen prioriteit te hebben gegeven aan Google Music All Access-abonnees voor het bètaprogramma, omdat het blijkbaar ook uitnodigingen naar willekeurige YouTube-gebruikers verzendt.

Op dit moment is de mobiele versie van de dienst alleen beschikbaar op Android, maar YouTube heeft gezegd dat een iOS-versie "zeer snel" zal komen.

Hoewel in de toekomst naar verluidt ook Beats Music wordt gebundeld met iOS.