YouTube heeft eindelijk haar grote plan voor het streamen van muziek bekendgemaakt en het komt in de vorm van YouTube Music.

Deze nieuwe muziekstreamingservice zal op 22 mei van start gaan, waarbij de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Zuid-Korea het platform als eerste zullen krijgen en andere landen, inclusief het Verenigd Koninkrijk, klaar willen zijn om het in de "komende weken" te krijgen.

Maar wat is precies de service? Nou, het is YouTube's grote muziek push, iets waarover al geruime tijd geruchten gaan en waarvan onlangs werd gezegd dat het YouTube Remix werd genoemd.

Volgens Google is YouTube Music voor iedereen die op zoek is naar muziek, niet alleen om te beluisteren maar ook om te kijken, gebruikmakend van de uitgebreide muziekvideo-collectie van YouTube.

YouTube is gemaakt voor video, niet alleen muziek, "legde Elias Roman, Product Manager, YouTube Music, in een blogpost uit.

"[We introduceren] YouTube Music, een nieuwe muziekstreamingservice voor muziek met de magie van YouTube: de muziekwereld gemakkelijker te ontdekken en persoonlijker dan ooit maken. De dagen van het heen en weer springen tussen meerdere muziekapps en YouTube is voorbij. '

YouTube Music - de nieuwe Google Play?

Maar een beetje dieper graven, en hoewel het misschien het geval is dat YouTube een one-size-fits-all muziekdienst is, is Google nog niet helemaal klaar om Google Music Play te verwijderen..

Als u een abonnee van Google Play Music bent, krijgt u namelijk een YouTube Music Premium-lidmaatschap als onderdeel van uw abonnement. Op dit moment verandert er niets anders met Google Play Music.

De nieuwe service belooft "een opnieuw ontworpen mobiele app en een gloednieuwe desktopspeler die zijn ontworpen voor muziek" en toegang tot duizenden afspeellijsten, miljoenen nummers, albums, artiestenradio en alle muziekvideo's die je maar wilt.

Het nieuws betekent ook dat YouTube Red verandert en een nieuwe naam krijgt: YouTube Premium.

"Om de functies van YouTube Music Premium buiten de muziek-app uit te breiden, introduceren we binnenkort YouTube Premium, de nieuwe naam voor onze YouTube Red-abonnementsservice", legt YouTube uit.

"YouTube Premium bevat geen advertenties, achtergrond en offline op alle YouTube-kanalen, evenals toegang tot alle YouTube-originelen, waaronder Cobra Kai, Step Up: High Water en Youth & Consequences."

Google is druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat YouTube Red (nu YouTube Premium) een echte Netflix-rivaal is, en voegt een aantal fatsoenlijke premium-programma's toe. Onlangs was Cobra Kai de meest bekeken uitzending op elke streamingdienst en kondigde zojuist een nieuwe AI-docu-serie met Robert Downy Jnr aan.

Bundelen in YouTube Music in YouTube Premium betekent dat de prijs van deze dienst zal stijgen naar $ 11,99 voor alle nieuwe leden. Het is echter onduidelijk of YouTube Premium wel naar andere landen zal uitrollen.

Wat betreft YouTube Music is de prijs $ 9,99 - andere prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Je kunt hier meer over YouTube Music vinden.