YouTube staat misschien aan de vooravond van het lanceren van een abonnementsmuziekstreamingservice met het oog op mobiele apparaten.

De nog niet-benoemde service komt naar verluidt in zowel gratis als betaalde smaken, met een betaald abonnement dat de mogelijkheid biedt om tracks in de cache op te slaan voor offline luisteren. Het is niet duidelijk of je hierdoor ook video's offline kunt bekijken of gewoon naar muziek kunt luisteren.

Het is beschreven als "Spotify met video", als dat helpt.

De gratis versie "biedt waarschijnlijk onbeperkt luisteren, inclusief mobiele toegang, maar laat je geen offline tracks zien en komt met een heleboel advertenties.

Mensen op de hoogte

Het gerucht van vandaag komt van Billboard, die beweert te hebben gesproken met "verschillende mensen die zijn geïnformeerd over de voorgestelde dienst."

Het muziekblad voegt eraan toe dat de nummerbibliotheek "vergelijkbaar" is met de muziekbibliotheek die beschikbaar is in de All Access-muziekservice van Google - Google is natuurlijk ook het moederbedrijf van YouTube.

Persoonlijk willen we graag dat Google YouTube-video's in de streaming-muziekservice strooit, in plaats van de twee te scheiden, maar dat lijkt niet te zijn wat hier wordt beweerd.

Het is niet verwonderlijk dat YouTube geen commentaar geeft op de speculatie, maar op dit moment wordt het groot op muziek door zijn eerste YouTube Music Awards uit te schrijven (die in november in New York plaatsvinden).

YouTube heeft een enorm publiek van jongere muziekfans die het gebruiken om muziek te streamen en muziekvideo's te bekijken, en een mobielgerichte streamingdienst zou een manier zijn om de tijd die deze tieners op YouTube doorbrengen te maximaliseren (en de hoeveelheid tijd die deze tieners hebben besteden aan advertenties op YouTube).

We veronderstellen dat het gerucht ook een beetje schering en inslag is met de recente aankondiging van YouTube dat het offline video's zal toevoegen aan zijn mobiele app.

Zoals wanneer de YouTube-muziekapp wordt gestart, als deze bestaat, is dat een raadsel voor iedereen. Billboard denkt dat YouTube al de benodigde licenties heeft op hetzelfde moment als die voor de All Access-service.

  • Spotify vs de wereld: we hebben de acht beschikbare topstream-streamingdiensten vergeleken