YouTube heeft het aantal abonnees dat gebruikers nodig hebben drastisch verlaagd voordat ze live kunnen uitzenden.

In januari rolde YouTube de functie uit voor alle gebruikers met meer dan 10.000 volgers, wat betekent dat alle grote spelers onmiddellijk content met hun volgers konden delen. Nu meldt Engadget dat de vereiste is verlaagd naar 1.000, en we hebben goede reden om te denken dat de functie binnenkort voor iedereen beschikbaar zal zijn, zonder enige minimumvereiste.

Meer lezen: Polk Assist Google Assistant-luidspreker

De zet is logisch, aangezien Twitter en Facebook al een tijdje livestreamen, waarbij Facebook zelfs de mogelijkheid heeft toegevoegd om onlangs 360-graden live video uit te zenden.

Laten we live gaan!

Livestreaming ziet er bekend uit als je een van de concurrenten op dit moment hebt gebruikt.

Je kunt een titel kiezen, of opmerkingen zijn ingeschakeld en als je een bericht naar je abonnees wilt sturen, ga dan weg. De video kan liggend of staand zijn en als u klaar bent met streamen, archiveert YouTube de video naar uw account.

Maak je geen zorgen als je nog steeds ver weg bent van 1000 abonnees; toen het de drempel van 10.000 abonnees aankondigde, plaagde iemand bij Google: “De rest van jullie zal het snel hebben.” Daarom gaan we ervan uit dat het verlagen naar 1000 abonnees gewoon de volgende fase van Google is waarop het platform wordt getest voordat een wereldwijde implementatie plaatsvindt.

De echte vraag is of de wereldwijde uitrol een groot effect zal hebben op de manier waarop YouTube wordt gebruikt. Op dit moment is het platform erg populair voor gevestigde makers van inhoud, maar achterblijft bij Facebook en Twitter als het gaat om 'basic user' aantrekkingskracht.

Het is interessant om te zien of livestreaming iets doet om de basis van makers van content te diversifiëren, of dat het simpelweg toevoegt aan het palet met tools voor gevestigde gebruikers om mee te spelen.

  • Google Home review