YouTube heeft zijn nieuwe 'Leanback'-service onthuld voor toegewijde bankaardappelen die de beste manier willen om de online videodienst op hun tv te bekijken.

YouTube Leanback is een idee dat YouTube-technici al een tijdje ontwikkelen.

Het doel was om de beste gebruikersinterface te bieden voor wat het bedrijf noemt als de '10-voets ervaring'. (En wat de rest van ons verwijst naar "televisie kijken")

Cursorbesturing

Leanback maakt geen gebruik meer van traditionele muisbediening en gebruikt zeer eenvoudige toetsaanslagen om u door de service op uw tv te laten navigeren. Als zodanig gebruikt Leanback de vier cursortoetsen en de enter-knop. Dat is het.

Blader door de miniaturen op het tv-scherm met de pijltjestoetsen en druk op de knop Omlaag om toegang te krijgen tot vooraf gedefinieerde videocategorieën of druk op Omhoog om naar het zoekmenu te gaan. Leanback speelt ook standaard de streams met de beste kwaliteit en de hoogste definitie af.

Het bedrijf beweert dat de nieuwe service een "doorbraak" is in dit type gebruikersinterface, "aldus Kuan Yong, productmanager voor YouTube Leanback.

Google TV binnenkort

Google wil natuurlijk graag de woonkamer binnengaan en heeft eerder dit voorjaar zijn Google TV-service onthuld.

"Zoals de naam al aangeeft, draait het bij YouTube Leanback om je achterover te laten leunen, te ontspannen en zich bezig te houden", voegt Kuan Yong toe..

"Video's die zijn afgestemd op uw interesses worden afgespeeld zodra u de site bezoekt en ze worden continu op volledig scherm en in hoge definitie afgespeeld. U hoeft natuurlijk niet te klikken, te zoeken of te bladeren, tenzij u dat natuurlijk wilt. als tv kijken. "

Zoals met alle nieuwe Google- en YouTube-aanbiedingen, is de service momenteel in bèta, maar u kunt deze nu bekijken op www.youtube.com/leanback,