YouTube is begonnen met het houden van full-length tv-shows op de website, dankzij een partnerschap met Channel 4.

Dit betekent dat shows zoals Vader Ted en de IT-volk zijn nu gratis om te bekijken, terwijl er op dit moment meer inhoud wordt toegevoegd aan de site.

Het gerucht ging al geruime tijd dat Channel 4 YouTube zou gaan gebruiken als een hub voor zijn shows. Dit betekent niet dat het on-demand kanaal 4oD wordt verwaarloosd, alleen dat je nu toegang hebt tot de dienst via YouTube.

Een nieuw publiek bereiken

Het Show-kanaal op YouTube is nu gevuld met ongeveer 5.000 video's - dit is een mix van clips en volledige shows.

Andere omroepen die zich hebben aangemeld om hun inhoud toe te voegen zijn: BBC Worldwide, Turner Broadcasting, ITN, Classic Media, FremantleMedia, North One, Al Jazeera.

Er is enige reclame op de site voordat u een aantal van de shows kunt bekijken. Dit lijkt echter te komen in de vorm van een preroll-advertentie van 30 seconden.

"De YouTube-community heeft altijd genoten van de levendige reeks video's op de site, van amateur-make-upvideo's tot professionele tv-hoogtepunten en alles daartussenin", aldus de directeur van Video Partnerships van YouTube, Patrick Walker.

"Met de sectie Shows van de site kunnen gebruikers video's van de grootste namen in de Britse omroep ontdekken, en onze inhoudspartners nieuwe doelgroepen bereiken en nieuwe inkomsten genereren."