Google heeft zijn YouTube Kids-service geüpdatet door maatregelen in te voeren die het een veiliger plek maken voor kinderen om te bladeren.

In een blogbericht worden de stappen beschreven die worden genomen om kinderen te beveiligen tegen mogelijk schadelijke inhoud, door collecties toe te voegen door vertrouwde partners en door ouders goedgekeurde inhoud, iets dat eerder dit jaar werd geroddeld..

Er zijn ook wat bumpers in het zoeknetwerk geplaatst, waardoor je de mogelijkheid hebt om je zoekopdracht uit te schakelen, dus alles wat beschikbaar is, zijn video's die vooraf door de ouders zijn goedgekeurd.

“Toen we de YouTube Kids-app drie jaar geleden lanceerden, wilden we kinderen over de hele wereld een plek geven om toegang te krijgen tot video's die verrijkend en boeiend waren en ze in staat stelden hun eindeloze interesses te ontdekken,” verklaart de blog.

“Sindsdien is ons team blijven werken aan het verbeteren van de app-ervaring voor kinderen en gezinnen over de hele wereld. Een aandachtspunt was het bouwen van nieuwe functies die ouders nog meer controle geven over de inhoud die beschikbaar is in de YouTube Kids-app, zodat ze de juiste keuze kunnen maken voor hun unieke gezin en voor elk kind binnen hun familie..”

Veiliger kijken

Het uitgangspunt van YouTube Kids zou eenvoudig moeten zijn: zorg voor een veilige kijkervaring voor kinderen. Maar een mengeling van belabberde uploaders die het systeem wilden spelen met dodgy, auteursrechtelijk inbreukmakende content en een verloop in het algoritme, betekende dat sommige video's die beschikbaar waren om te bekijken via de service nooit door kinderen gezien hadden moeten worden.

Wanneer basics als deze instorting dan is er een enorm probleem. YouTube hoopt dat de nieuwste verbeteringen gebruikers zullen terugwinnen die door de service zijn verbrand en de integriteit ervan zullen redden.

YouTube vermeldt in zijn post geen enkele controverse over de app, maar erkent wel dat het niet onfeilbaar is als het gaat om het beschermen van kinderen tegen het verkeerde type video.

“Hoewel geen enkel systeem perfect is,” de berichtnota's, “we blijven onze filters voor deze meer open versie van onze app verder verfijnen, rigoureus testen en verbeteren.”

Het zet ook de verantwoordelijkheid terug op de ouders om hen aan te moedigen “video's blokkeren en markeren voor beoordeling die volgens hen niet in de YouTube Kids-app zouden moeten staan. "Aangezien in slechts drie maanden 8 miljoen video's zijn opgenomen in de full-fat-service, heeft YouTube alle hulp nodig die het kan krijgen om de stroom van slechte inhoud.

De veranderingen die door YouTube worden geschetst, zullen het hele jaar door worden ingevoerd.

  • De YouTube-kinderen zijn niet goed en dit moet snel veranderen