YouTube heeft vandaag aangekondigd dat het virtual reality naar je smartphone brengt met de nieuwste update van zijn service.

Naast het toevoegen van VR-video's, voegt YouTube ook de mogelijkheid toe om reguliere video's van de Cardboard-headset te bekijken, vlog, unboxing, let's-play of John Cena-meme om te zetten in een theatrale ervaring.

VR-geschikte video's op YouTube vereisen eenvoudigweg een Android-smartphone, de nieuwste versie van de YouTube-app en het zelf samengestelde weergave-randapparaat voor karton. Zodra video's zijn gemaakt die voor VR zijn gemaakt, kun je ze met een druk op de knop gebruiken, compleet met een volledig gezichtsveld en een extra gevoel van diepte dat YouTube claimt: "[geeft] je het gevoel dat je er daadwerkelijk bent".

De tweede functie die de bijgewerkte mobiele app van YouTube mogelijk maakt, is de mogelijkheid om dezelfde Cardboard-instellingen voor alle video's te gebruiken, niet alleen voor degenen die zijn opgenomen voor VR. Hoewel het niet hetzelfde is als volledig omsloten te worden door een virtuele omgeving, kan Cardboard-functionaliteit op normale video's een afgelegen, bioscoopachtige ervaring creëren vlak voor je gezicht.

Om contact te maken met de Cardboard-viewer, kun je online een van de verschillende stijlen bestellen of zelf een ontwerp maken als je je slim voelt door informatie op de startpagina te gebruiken. Er moet nog enig woord over zijn of VR-ondersteuning naar de iPhone en andere niet-Android-apparaten gaat, of naar andere VR-apparaten, zoals de Oculus Rift.

Als je moeite hebt met het visualiseren van de YouTube-overgang naar VR, kun je video's bekijken die zijn gemaakt met het Jump-framework van het bedrijf, dat 360 graden video mogelijk maakt, op elke moderne smartphone of computer, waardoor gebruikers een idee krijgen van wat ze missen uit op.

  • Definitieve specificaties van PlayStation VR bevestigd in snazzy nieuwe video