Als je ooit hebt ondervonden dat je vastzit in een YouTube-konijn, uren aan het kijken bent naar opeenvolgende en vaag gerelateerde video's, maakt deze nieuwe functie het alleen maar erger.

Aangekondigd op YouTube's eigen Creator Insider-kanaal door Tom Leung, de directeur productbeheer van het videoplatform, stelt het tabblad Ontdekken mobiele gebruikers in staat om “hun horizon verbreden” als het gaat om het ontdekken van nieuwe video's.

“Explore is ontworpen om u te helpen te worden blootgesteld aan verschillende soorten onderwerpen, video's of kanalen die u anders misschien niet tegenkomt, maar ze zijn nog steeds gepersonaliseerd - ze zijn nog steeds gebaseerd op uw kijkactiviteit.”

  • Hoe YouTube-video's gratis te downloaden

Zoals de video suggereert, behoudt deze nieuwe functie nog steeds de persoonlijke aanbevelingen van YouTube voor video's, maar in plaats van de relatief beperkte reikwijdte van suggesties, biedt deze een iets meer tangentiële reeks video's.

Het voorbeeld in de video suggereert dat, als je een gebruiker was die voornamelijk video's over camera-uitrusting, technieken en nieuws bekeken, je video's over telescopen kunt zien op dit nieuwe tabblad.

Het tabblad Ontdekken wordt weergegeven tussen de tabbladen Thuis en Abonnementen aan de onderkant van de YouTube-app, maar momenteel is het tabblad alleen beschikbaar voor “1% van de kijkers van de iPhone YouTube-app”. Als de proef echter succesvol is, kunnen we waarschijnlijk verwachten dat de functie wordt uitgerold naar zowel iOS- als Android-YouTube-apps.

  • YouTube begint met het promoten en betalen van legitiem nieuws