In een poging meer oog te hebben voor de inhoud, test Google een nieuwe functie voor de YouTube-desktopspeler waarmee u een video kunt verkleinen tot een miniatuur die blijft spelen terwijl u bladert. Het is een functie die al beschikbaar is in de YouTube-apps voor iOS en Android, maar deze is nog niet eerder op de desktop te zien geweest.

Volgens 9to5Google is de functie momenteel in een A / B-test voor een kleine groep gebruikers. Als je deel uitmaakt van de testgroep, als je begint met het afspelen van een video, klik dan ergens anders op de YouTube-site die de clip blijft weergeven in een zwevend venster.

Het venster bevat enkele basisbedieningen, waaronder afspelen / pauze, opnieuw afspelen en overslaan. Je kunt de thumbnail ook sluiten als deze wordt afgespeeld, maar er lijkt geen manier te zijn om te voorkomen dat deze wordt weergegeven als je deel uitmaakt van de testgroep.

Maak nu picture-in-picture

Als je niet kunt wachten tot YouTube's eigen picture-in-picture-tool wordt aangeboden, of als je een video wilt blijven afspelen terwijl je op andere sites surft, is een vergelijkbare functie al beschikbaar via het testpilootprogramma van Firefox. Min Vid is een experimenteel hulpmiddel waarmee je een YouTube- of Vimeo-video kunt afspelen in een klein venster terwijl je op een site surft.

Test Pilot is een programma waarmee gebruikers nieuwe functies kunnen uitproberen voordat ze in Firefox zelf worden opgenomen. Om het uit te proberen, installeer de Test Pilot-extensie en kies vervolgens het Min Vid-experiment uit de lijst met beschikbare opties.

Er is geen garantie dat Min Vid deel zal gaan uitmaken van Firefox zelf, maar het is al een tijdje bezig met testen, dus de tekens zien er positief uit.

Via 9to5Google

  • Ontdek hoe je YouTube-video's offline kunt downloaden en bekijken