De gemene, niet-weggrijpbare advertenties van een halve minuut verdwijnen naar het verleden.

De videodienst van Google, die vandaag wordt onthuld, onthult vandaag dat hij vanaf volgend jaar niet-downloadbare advertenties van 30 seconden zal ondersteunen - een zucht van opluchting van kijkers overal die moe zijn van het doornemen van dezelfde Geico-verzekeringsplek ad nauseam.

De overstap is gemaakt in een poging om een ​​betere advertentie-ervaring te creëren, waarbij de service in plaats daarvan is gericht op 'indelingen die goed werken voor zowel gebruikers als adverteerders', zei een woordvoerder van YouTube in een verklaring aan TechRadar.

Na deze berichten ...

Dit is niet de eerste keer in de recente geschiedenis dat YouTube zijn advertentie-indeling heeft geschud. Afgelopen april kondigde de leverancier van video's snel-maar-niet-weggrijpende bumperadvertenties van zes seconden aan voor mobiele platforms.

Hoewel het een overwinning is voor diegenen die wachten op advertenties te voltooien voordat ze genieten van de inhoud die ze hebben bekeken, is het ook mogelijk dat 20 seconden-commercials de nieuwe niet-wegneembare norm worden, notities, die het nieuws eerst braken op YouTube's verhuizing.

Degenen die echt van reclame af willen, kunnen kiezen voor een premium YouTube Red-abonnement, dat pre-roll-advertenties volledig uitsluit, en ook toegang verlenen tot exclusieve shows, offline weergave en achtergrondspelen op mobiele apparaten.

YouTube Red is echter geen wondermiddel voor alle gebruikers, omdat de $ 10 / AU $ 12-per-maand-service alleen beschikbaar is in de VS, Mexico, Australië, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland..

  • Hoe u geld kunt verdienen met uw YouTube-account