De kleur en details in je YouTube-video's staan ​​op het punt te worden versterkt door Chief Business Officer Robert Kyncl van het bedrijf. Bij de CES van dit jaar bevestigde hij dat video met een hoog dynamisch bereik (HDR) binnenkort wordt ondersteund op het platform voor het delen van video's.

HDR is momenteel een hot topic in technologische kringen, met zowel contentproviders (Amazon Instant Video, Netflix) als hardwarefabrikanten (Samsung, Sony, LG, Panasonic) die ondersteuning voor het formaat aankondigen. U hebt zowel een HDR-compatibele bron als een HDR-compatibel apparaat nodig om de volledige voordelen te krijgen.

De standaard komt ook aan als onderdeel van het nieuwe Ultra HD Blu-ray-formaat, in wezen 4K-video op een fysieke schijf die de behoefte aan een supersnelle breedbandverbinding wegneemt om al die pixels te duwen.

HDR voor beginners

Wellicht heeft u een HDR-modus op de camera van uw smartphone: deze neemt in korte tijd meerdere foto's en balanceert vervolgens de contrasttonen zodat zowel donkere gebieden als lichte gebieden duidelijk zichtbaar zijn.

Hetzelfde principe is van toepassing op video: kleuren worden levendiger en zijn gemakkelijk te onderscheiden, wat betekent dat er meer details en een meer opvallend beeld in het algemeen zijn. Het contrast- en kleurenpalet is uitgebreid, dus zoiets als het visueel rijke spel van tronen ziet er nog beter uit.

Je merkt al een tijdje geen verschil, maar het is goed om te weten dat de technologie op weg is naar YouTube. Met ondersteuning voor 4K en 360-graden video doet de gigant voor het delen van video ook zijn best om op de hoogte te blijven van de technologische trends.

  • YouTube springt naar de toekomst met volwaardige VR-video's