YouTube voegt de mogelijkheid toe om video's op je telefoon op te slaan, zodat je ze offline kunt bekijken in een update van de komende mobiele app.

Hoewel je met de update video's kunt bekijken zonder internetverbinding, hoewel je ze niet voor onbepaalde tijd kunt bewaren.

Schrijvend op het YouTube Creators-blog, dat is gericht op zijn partners en professionele videomakers, heeft het YouTube-team uitgelegd dat de functie "mensen in staat zal stellen video's aan hun apparaat toe te voegen om deze gedurende een korte periode te bekijken wanneer een internetverbinding niet beschikbaar is".

Kort maar krachtig

Hoe lang precies die "korte periode" is, valt nog te bezien. Het suggereert dat YouTube serieus begint te worden op het gebied van muziekstreaming, omdat het lijkt op de weg naar Spotify en iTunes Radio - vorig jaar suggereerde een onderzoek dat 64% van de tieners in de VS YouTube gebruiken om naar muziek te luisteren.

Toch betekent dit in ieder geval dat je Miley hump sloopapparatuur of een man die kaneelpoeder kan slikken terwijl je onderweg bent, zonder onderbreking kunt bekijken.

OF, natuurlijk, je zou je woon-werkverkeer kunnen inhalen met de technische topvideo's van TechRadar. We zijn erg professioneel.