Tijd heeft een functie gepubliceerd over de '10 grootste mislukkingen van het afgelopen decennium 'en heeft YouTube opgenomen in de lijst.

Het toevoegen van de populairste video-uploadsite ter wereld als een van de grootste tech-flops van de afgelopen 10 jaar is iets verrassends, maar de functie wijst op het gebrek aan financieel succes van de website als een van de redenen waarom het is opgenomen.

"Credit Suisse schatte dat YouTube dit jaar $ 470 miljoen zal verliezen, voornamelijk vanwege de kosten van opslag en bandbreedte die nodig zijn om de website te runnen..

"Dezelfde analist zei dat YouTube dit jaar 240 miljoen dollar binnenhaalt, maar dat is pas met 20% gestegen ten opzichte van 2008. Als deze analyse zelfs maar in de buurt komt van de correctie, zou YouTube zijn omzet moeten verdrievoudigen om break-even te maken."

De vernietigende tirade eindigt met: "YouTube is groot, maar dat heeft het nog niet tot een succes gemaakt."

Het merkteken ontbreekt

Andere technische travesties opgenomen op de lijst, die werd samengesteld door Tijd Affiliate 24/7 Wallstreet, zijn de originele Palm Pilot, de Segway en, niet verrassend, HD DVD.

Op zijn website, Tijd laat zien hoe de lijst werd samengesteld en legde uit: "Om de lijst te maken, moest een product breed worden erkend en op grote schaal beschikbaar zijn voor klanten. Het moest gericht zijn op een grote wereldwijde markt. Het moest technologisch gelijk zijn aan of beter zijn voor zijn concurrentie.

"Het moest een product of een nieuw bedrijf zijn dat de mogelijkheid had om miljarden dollars aan inkomsten binnen te halen op basis van de verkoop van vergelijkbare of concurrerende producten.Ten slotte moest het duidelijk het doel missen om het potentieel van zijn makers te respecteren. verwacht, en dat het publiek en de pers ertoe werden gebracht te geloven dat het mogelijk was. "

Via Time.com