Online video-gigant YouTube heeft eindelijk een grote update aangeboden voor zijn Content ID-systemen die worden gebruikt om auteursrechtschendingen automatisch te detecteren in gebruikersvideo's.

Het beste gedeelte? Een nieuw beroepsproces voor gebruikers die te maken hebben met onjuiste auteursrechten.

In een bericht op het blog van YouTube Creators legt de manager van het rechtenbeheer, Thabet Alfishawi, uit dat gebruikers die het geschil over het auteursrecht verwierpen vóór de update geen opties meer hadden.

Het nieuwe beroepsproces schuift de verantwoordelijkheid terug naar de auteursrechthebbende, die de mogelijkheid krijgt zijn verwijderingskennisgeving in te trekken of een formele DMCA-melding (Digital Millennium Copyright Act) in te dienen.

Betere algoritmen voor betere resultaten

Met meer dan 10 miljoen referentiebestanden die worden gebruikt als onderdeel van het Content ID-systeem, heeft YouTube ook zijn algoritmen verbeterd om valse positieven in de eerste plaats te verminderen.

het meest tastbare voordeel hiervan is de introductie van een handmatig beoordelingsproces voor video's die waarschijnlijk een vals positief resultaat opleveren, in plaats van dat ze automatisch worden verwijderd.

Omdat auteursrechthouders en regeringen van de wereld meer druk op YouTube uitoefenen om de auteursrechtelijke bescherming te verbeteren, is het verfrissend om een ​​aankondiging te zien die uiteindelijk ten goede komt aan zowel de auteursrechthouders als de eindgebruikers..

Via: YouTube Creator Blog