YouTube heeft onthuld dat het nu 3 miljard video's per dag herbergt - een enorme toename van 50 procent van videoweergaven van jaar tot jaar.

Deze kleine feitje werd vrijgegeven door de videoservice om zijn zesde verjaardag te vieren, samen met andere video-gerelateerde trivia die een beeld schetst van hoe groot YouTube is geworden.

Kijk woord

Volgens de videokoningen is 3 miljard keer bekeken "het equivalent van bijna de helft van de wereldbevolking die dagelijks een YouTube-video bekijkt, of elke inwoner van de VS die minstens negen video's per dag bekijkt."

Nog een stat om vast te houden aan uw feit is dat er elke minuut meer dan 48 uur aan video naar de site wordt geüpload. Dit is een stijging van 37 procent in de afgelopen zes maanden en 100 procent ten opzichte van vorig jaar.

We willen graag meer statistische aardigheden aanbieden, maar hier eindigt het aantal crunches.

Het YouTube-bericht gaat verder met te zeggen dat "de eerste zes jaar van iemands leven ongelooflijk belangrijk zijn voor ontwikkeling" maar wanneer Google begint te spreken over YouTube alsof het een echt kind is, komt het allemaal een beetje te dicht bij Skynet-territorium voor onze smaak.

We laten je achter met het trieste, maar ware feit dat de meest bekeken video ooit op YouTube Justin Bieber, bruikbare track baby is, met bijna 550 miljoen views.

Dat geluid dat je kunt horen is dat 3 miljard mensen gelijktijdig Bieber-tranen huilen.