HDR, ook bekend als hoog dynamisch bereik, is een geweldige functie die te weinig wordt ervaren. Het voegt een dieper contrast en veel rijkere kleuren toe dan je waarschijnlijk gewend bent buiten een bioscoop te zien.

Gelukkig lanceert Google nu Google Pixel, LG V30, Samsung Galaxy Note 8 en Sony Xperia XZ Premium-eigenaars voor de rit. Vreemd genoeg miste de nieuw aangekondigde Sony Xperia XZ1 de boot hierop - althans voorlopig.

We hebben onlangs de kans gehad om de nieuwe functie op Note 8 uit te proberen en het activeren ervan kan niet eenvoudiger omdat het automatisch gebeurt. Als je telefoon compatibel is, speelt YouTube compatibele video's af in HDR zonder dat de gebruiker daarvoor iets hoeft in te voeren.

Om aan de slag te gaan, heeft Google ons een selectie links gegeven om HDR op uw apparaat uit te testen. Er staat genoeg content op je te wachten in de verzameling 4K-video's van YouTube. Sommige hoogtepunten, zoals Google opmerkt, zijn, en .

De grootste klacht die we hebben over de ontluikende technologie is het ontzettende gebrek aan beschikbare inhoud die beschikbaar is voor HDR. Maar aangezien YouTube het grootste video-platform is dat deze wereld te bieden heeft, zal dat hopelijk een minder groot probleem worden voor de toekomst.