Website voor het delen van video's YouTube is lokaal. Google probeert niet-Engelstalige regio's te infiltreren door lokale YouTube-versies te lanceren voor doelgroepen in Brazilië, Frankrijk en Japan, evenals in Ierland en het VK.

De lokale YouTube-sites worden vertaald vanuit het Amerikaanse origineel en gevuld met inhoud van huishoudelijke gebruikers, zo meldde Google vanochtend op een persconferentie in Parijs. Google streeft ernaar marktaandeel op te nemen van grotere, dominerende websites voor het delen van binnenlandse video's in landen als Frankrijk, zoals we gisteren meldden .

Google heeft een aantal deals gesloten met contentpartners, waaronder internationale mediabedrijven, persbureaus en andere bedrijven. Onder de partners zijn de BBC en het Franse nieuwszender Frankrijk 24. Non-profit organisaties Greenpeace en Friends of the Earth zijn ook betrokken, net als voetbalclubs zoals Chelsea FC, AC Milan en Real Madrid.

Net als de internationale versies van Google Maps en Google Nieuws zijn de nieuwe YouTube-websites in werkelijkheid slechts vertalingen van het Amerikaanse origineel. Alle site-ontwikkeling zal centraal worden gedaan door Google en YouTube in de VS - hoewel deals, advertenties, verkoop en marketing op lokaal niveau zullen worden uitgevoerd.

Gelokaliseerde YouTube-versies bestaan ​​nu in Brazilië, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Nederland, Polen, Spanje, het VK en de VS. Meer gelokaliseerde versies van YouTube volgen, hoewel Google niet zou bevestigen welke landen de volgende zullen zijn.