Of je het YouTube Live-evenement van het weekend al dan niet hebt bekeken op de website voor het delen van video's, is waarschijnlijk een kwestie van smaak (als je die hebt, denk je dat je dat niet deed), maar hoe Google het live-extravaganza heeft gediend, is nogal een oog -opener.

Omdat normale YouTube-video progressief wordt gedownload door de computer van de kijker, waren de eisen voor het streamen van een live-evenement iets nieuws voor de site.

Helpende hand

Dat is de reden waarom zelfs een logge gigant als Google hulp nodig had met de technische dingen, ondanks de ontelbare bronnen waarover het beschikte.

Volgens bronnen in de wetenschap is het bedrijf waar Google zich waagde streaming specialist Akamai.

De YouTube Live-planners kozen blijkbaar Akamai voor de bekendere streamers zoals Justin.TV omdat ze ervan overtuigd waren dat ze het grote aantal verwachte kijkers zouden hanteren.

Figuren bekijken

Tot nu toe lijkt het erop dat ongeveer 700.000 mensen zijn afgestemd op de meestal hiphop- en 'street'-show, wat de wijsheid van de Akamai-keuze aantoont.

We vragen ons alleen af ​​hoeveel van hen eigenlijk de geld verdienende volwassenen zijn die Google nodig heeft als het gaat om het genereren van aanzienlijke inkomsten van YouTube.