BBC Worldwide lanceert twee originele kanalen op YouTube, waarbij de commerciële tak van de Britse omroep een natuur- en wetenschapskanaal naar de videogigant brengt.

De nieuwe kanalen zijn waarschijnlijk populaire toevoegingen aan het huidige aanbod, waaronder een BBC Worldwide kanaal, Hoogste versnelling en

Eastenders

.

BBC Earth Productions neemt de leiding over het natuurkanaal dat binnenkort zal aankomen, terwijl het actuele wetenschapskanaal in 2013 wordt gelanceerd en wordt verzorgd door presentator James May.

Uitbreiden

"BBC Worldwide is erg enthousiast over het uitbreiden van onze succesvolle relatie met YouTube", zegt Daniel Heaf, EVP & managing director digital bij BBC Worldwide.

"Het is niet alleen een plek om de beste Britse inhoud over de hele wereld te verspreiden, het zal door onze originele inhoud een plaats zijn waar we met nieuwe vormen van creativiteit kunnen experimenteren.

"We zouden niet blijer kunnen zijn over de vooruitzichten die dit ons bedrijf, indies en publiek oplevert."

BBC Worldwide had ook twee verdere aankondigingen; ten eerste dat het een selectie van lange-vormprogrammering voor het VK en Canada zou lanceren en ook dat het een deal met YouTube heeft verlengd om zijn toezegging voort te zetten om toe te voegen aan zijn bestaande selectie van meer dan 8.000 clips.