YouTube Gaming werd gelanceerd in 2015 om videogamefanaten een plek te geven om te kijken en zich in te laten met gamewireers, te chatten met andere gamers, spelpagina's te volgen en een thuis te bieden met gamespecifieke video-inhoud.

Hoewel game-gerelateerde video's behoorlijk populair zijn op het platform (met meer dan 200 miljoen dagelijkse kijkers, in feite), is de YouTube Gaming-app dat niet. Daarom heeft Google de belangrijkste functies van de app overgedragen aan het belangrijkste YouTube-webplatform, met plannen om de zelfstandige app vanaf maart volgend jaar permanent te sluiten..

Vanaf vandaag heeft YouTube nu een tabblad 'Gamen' in de zijbalk (aan de linkerkant van het scherm, in het gedeelte 'Meer van YouTube') dat leidt naar de nieuwe YouTube.com/Gamingbestemming.

Volgens het blogbericht van Google over de vernieuwing van YouTube Gaming, heeft de site 'speciale schappen gebouwd voor livestreams en trending-video's' en kunnen gebruikers 'gamevideo's van overal op YouTube vinden, gerelateerd aan die specifieke game op nieuwe gamepagina's. "

YouTube belooft ook om wekelijks up-and-coming game streamers en content creators te belichten, beginnend deze week in de VS en dan de komende maanden uit te rollen naar andere landen..

  • Twitch vs YouTube Gaming vs Microsoft Mixer: welke streamingservice voor jou is?