Na geruchten en een latere bevestiging van Google is het gamekanaal van YouTube eindelijk hier.

Het is niet moeilijk om deze nieuwe gaming-hub Google's eigen versie van de live-streaming-leider, Twitch, te noemen. Livestream-kijkers die naar YouTube Gaming komen, voelen zich zeer vertrouwd met de interface die sterk leent van Twitch, zelfs tot aan de emoji-spammers in de chat.

Natuurlijk heeft Google een paar nieuwe trucs die Twitch niet begint met de mogelijkheid om met 60 frames per seconde te streamen via HTML 5. Op YouTube Gaming is ook de DVR-functionaliteit ingebouwd, waardoor fans eenvoudig kunnen pauzeren, terugspoelen en versnellen de stream - alle functies die nog niet beschikbaar zijn op Twitch.

Gamen is een grote focus geworden voor YouTube, zozeer zelfs dat games een voorgestelde zoekopdracht zijn geworden naast kanalen en video's. Wanneer gebruikers een game opzoeken, worden ze naar een landingspagina getransporteerd, compleet met een unieke headerafbeelding en pictogram met bijbehorende video's netjes gerangschikt op een hubpagina.

Google heeft eerder opgemerkt dat het alleen al over 25.000 speciale pagina's voor games zal beschikken en is van plan om het voor kijkers gemakkelijker te maken om eenvoudig verbinding te maken met hun favoriete YouTubers.

YouTube is beschikbaar op internet, evenals op iOS en Android voor mensen in het VK en de VS. Google heeft plannen om zijn gamekanaal uit te breiden naar waar ook ter wereld waar YouTube momenteel beschikbaar is.

  • YouTube Gaming is sinds 2009 in de maak