YouTube Gaming, Google's Twitch-achtige versie van live game-streaming, komt naar nieuwe landen. Gamers in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland hebben nu toegang tot de iOS- en Android-app, met meer regio's binnenkort op komst.

Sinds de lancering in 2015 heeft YouTube Gaming een aantal unieke en opmerkelijke functies geïntroduceerd, zoals live-streaming gameplay-sessies van Android-apparaten.

Android-gebruikers hebben nu ook toegang tot volledige DVR-bedieningselementen en ze kunnen nu de stream-kwaliteit schakelen en ook een vloeiende videobeelden van 60 fps (frames per seconde) aanvinken. Daarnaast biedt YouTube Gaming nu ondersteuning voor beeld-in-beeld, waarmee eigenaars van Android-smartphones multitask kunnen bieden tijdens het bekijken van een stream.

Android N biedt deze functie standaard, dus het is interessant om te zien dat een Google-product dit vroeg in gebruik heeft gemaakt.

Android terzijde, Google kondigde aan dat vandaag nog meer verbeteringen aankomen bij YouTube Gaming, met de focus op het gebruiksvriendelijker maken en meer volledig functies op verschillende platforms. Google heeft ook een DVR-achtige functie op de desktopsite en iOS-app toegevoegd waarmee gebruikers streams kunnen pauzeren en terugspoelen.

Op de voorkant van de website heeft Google de interface aangepast door sidebars te verwijderen. Het is nu ook gemakkelijker om live evenementen te vinden, met de toevoeging van een speciale "Live" -knop, evenals de games en kanalen waarin u bent geïnteresseerd.

  • Hier zijn vijf manieren waarop YouTube Gaming Twitch kan inhalen