Ooit de ervaring willen delen met het kijken naar iemand anders die Candy Crush Saga speelt? Wij ook niet, maar dat weerhoudt Google er niet van de YouTube Gaming-app bij te werken om livestreaming vanaf Android-apparaten mogelijk te maken.

Het enige wat u hoeft te doen is op "Live" te drukken in de app en het zal de inhoud van uw scherm naar de wereld in het algemeen streamen. Het gebruikt ook de camera aan de voorzijde op je telefoon om kijkers je gezicht te laten zien terwijl je vecht in Clash of Clans. Helaas heeft het bedrijf niet aangegeven wat voor soort effect streaming heeft op de batterij van je telefoon of de hoeveelheid warmte die het genereert, maar we zullen niet verbaasd zijn als het een beetje toasty krijgt als je live video-opnamen maakt en 3D maakt gelijktijdig.

App per app

Helaas voor iPhone-gebruikers is het zeer onwaarschijnlijk dat de functie ooit naar iOS zal gaan, omdat Apple niet toestaat dat ontwikkelaars hetzelfde toegangsniveau hebben tot hun besturingssysteem dat het vastleggen van video vanaf het scherm mogelijk maakt.

Het is denkbaar dat individuele apps op app-per-app basis streaming-faciliteiten kunnen implementeren, maar dit zou uiteraard beperkter zijn dan Android, waar elk spel gestreamd kan worden.

Volgens de officiële YouTube-blog is de functie toegevoegd na feedback van gamers, die er ook toe hebben geleid dat de app faciliteiten toevoegt om kijkers in staat te stellen hun favoriete streamers te "sponsoren" en elke maand geld te sturen in ruil voor "exclusieve voordelen" zoals live chat insignes en toegang tot "exclusieve chatsessies". Dit wordt momenteel getest met een "kleine groep" testers, maar zal binnenkort verder worden uitgerold.

YouTube Gaming is de poging van Google om Twitch agressief aan te pakken, wat tegenwoordig domineert bij het streamen van videogames.

Officieel gelanceerd op de E3 van dit jaar, is de service speciaal gescheiden van de rest van YouTube en is vermoedelijk Google's hedge tegen Twitch (die nu eigendom is van Amazon) zijn regels aan het veranderen en het tegenover YouTube op andere video-inhoud ook.