Bijgewerkt 25 augustus: Google heeft bevestigd dat YouTube Gaming morgen, 26 augustus, volgens The Next Web wordt gelanceerd.

Het zal beschikbaar zijn op het web, maar ook op iOS en Android, en hoewel het pas bij de lancering naar het VK en de VS zal worden uitgerold, zal het naar verwachting uiteindelijk zijn weg vinden naar waar YouTube momenteel beschikbaar is.

Origineel verhaal ...

Maak kennis met YouTube Gaming, het antwoord van Google op leider Twitch, live streaming.

Komende zomer is YouTube Gaming een app en website die is gebouwd voor gamers. Het is duidelijk dat Google inspeelt op het succes van ultra populaire YouTubers zoals Pewdiepie, die is gespecialiseerd in "Let's Play" en doorloopvideo's. De Twitter-beschrijving van YouTube Gaming is zelfs: "Laten we spelen."

De nieuwe divisie van YouTube tweette: "We verbinden je met de games, community en cultuur die voor jou belangrijk zijn - door gamers, voor gamers." Met de service kunnen mensen "rondhangen met [hun] favoriete YouTube Creators in ons nieuwe Live-systeem." Nadat je je hebt geabonneerd op een kanaal, ontvang je een melding wanneer een livestream begint, zodat je niets hoeft te missen.

Slim.

Volgens Google wordt YouTube Gaming exclusief voor games en gamers gemaakt, waarbij wordt opgemerkt dat 'wanneer je zoekt' call ', je belandt bij Call of Duty, niet bij Call Me Maybe.' Het bedrijf onthulde dat meer dan 25.000 spellen elk een eigen pagina hebben en het voor gamers veel eenvoudiger maken om verbinding te maken met hun favoriete YouTubers.

Google zegt dat naast bestaande functies zoals 60fps streaming en het converteren van streams naar YouTube-video's, de site het starten van een live-evenement mogelijk maakt zonder voorafgaande planning, waardoor live-streams worden verrassen en een eenvoudigere taak wordt onthuld.

YouTube Gaming komt deze zomer aan, te beginnen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en het team zal op de E3 2015 een stand hebben met enkele van zijn nieuwe functies.

  • Dit is de laatste Oculus Rift