YouTube-medeoprichter Chad Hurley heeft meer details onthuld over het nieuwe videoproject dat hij vorige maand op South by Southwest plaagde.

Hurley heeft op Twitter gepost om MixBit.com aan te kondigen, waar op de holdingpagina werd aangekondigd dat "de toekomst van de video binnenkort komt" en nodigde geïnteresseerde partijen uit om zich aan te melden voor updates.

Verwijzend naar YouTube's 'we sluiten' April Fools 'grap Hurley schreef: "Sinds @YTube eindigt, lanceren we een nieuwe videosite ... Welkom bij MixBit.com! @MixBit Deze keer is het geen wedstrijd!"

Tijdens een paneldiscussie op SXSW zei Hurley dat de toen nog onaangekondigde site zich zou richten op videosamenwerking, maar geen concurrent van YouTube zou zijn.

Cloudgebaseerd bewerken?

Hij vertelde de aanwezigen dat het evenement "in eerste instantie gebaseerd op video zou zijn en mensen de flexibiliteit zou geven om samen te werken en inhoud te creëren."

Cloudgebaseerd bewerken, iedereen?

Destijds beweerde Hurley, die YouTube in 2006 aan Google verkocht en tot 2010 als CEO bleef, dat de site in april klaar zou zijn voor actie, dus we kunnen waarschijnlijk de komende dagen en weken meer exposities verwachten.