Microsoft heeft een nieuwe functie aangekondigd met de naam Office 365-video, die het een "NextGen-portal" noemt en doorgaans go-to-oplossingen kenmerkt die vaak worden aangebracht door klanten die Sharepoint gebruiken; deze omvatten zoeken, dashboard, wiki's, bedrijfsintranetten en blogs.

Office 365 Video stelt organisaties in staat video-inhoud te plaatsen, te delen en te ontdekken binnen een beveiligde perimeter in plaats van deze te plaatsen bij externe externe partijen zoals Vimeo of YouTube.

De service wordt mogelijk gemaakt door Azure Media Services van Microsoft en is beschikbaar voor alle Enterprise Office 365-gebruikers (E1, E2, E3, E4) en Academic (A2, A3, A4) met overheidsplannen die in een latere fase komen.

  • Bekijk onze Office 365-beoordeling

Video's worden opgeslagen in de gedeelde Sharepoint-opslag en worden in rust en onderweg versleuteld. Toekomstige verbeteringen aan de service, volgens Mark Kashman, senior productmanager in de Office 365-groep, omvatten een bredere dekking voor mobiele apparaten, aanbevelingen op basis van Office Graph en de mogelijkheid om video's overal op een intranet in te sluiten.

Microsoft lijkt meer gebruik te maken van het Office 365-merk met een aantal nieuwe services zoals Sway en Delve. Video is de eerste van deze "NextGen-portals" die Microsoft zal inzetten voor zijn zakelijke gebruikers.