Soms is het moeilijk om precies het moment vast te stellen waarop een technologie is gegaan “hoofdstroom”. Wanneer haalde HDMI precies componentkabels in? Wanneer deed DVD officieel VHS verslaan? Die andere technologieën hebben mogelijk nog geen volledig gedefinieerde adoptiedata, maar vanaf vandaag kan video met een hoog dynamisch bereik () dat wel zijn.

Dat komt omdat YouTube vandaag officieel is begonnen met de ondersteuning voor de weergavetechnologie die zorgt voor meer duidelijkheid, kleurbereik en contrast op je HDR-compatibele tv.

Lees meer: ​​JBL Link Bar

YouTube kondigde aan dat het HDR aan het begin van het jaar zou ondersteunen, maar het was pas vandaag dat video's in het uitgebreide bereik konden worden bekeken.

Dat is waarschijnlijk het gevolg van het feit dat Google onlangs is begonnen met het verzenden van het nieuwe streaming-apparaat dat zowel 4K- als beide versies van HDR, HDR10 en Dolby Vision ondersteunt, en beide fabrikanten van videogameconsoles hebben nieuwe systemen uitgebracht die ondersteuning bieden. de technologie in de vorm van de en .

Die zijn het vermelden waard, want in de huidige versie heb je een van die apparaten nodig om de inhoud naar een HDR10-compatibel scherm te streamen, hoewel dat in de nabije toekomst zal veranderen wanneer YouTube native ondersteuning voor zijn app toevoegt aan alle Samsung 2016 SUHD en UHD-tv's.

Hoewel YouTube's toevoeging van HDR-inhoud geweldig is voor de meeste makers van inhoud en eigenaren van HDR-tv, zegt Google dat de streaming-service momenteel alleen de HDR10-standaard ondersteunt en niet Dolby Vision - wat jammer is omdat de technologie is aangekondigd of beschikbaar is bij veel van de toonaangevende tv-fabrikanten zoals LG, VIZIO, TCL, LeEco, Skyworth en Loewe.

Toch, zelfs als YouTube slechts één vorm van de technologie gebruikt, opent de wijdverspreide benutting van HDR door een grote streamingdienst de technologie tot duizenden makers van inhoud die HDR kunnen gebruiken om nog meer opvallende video's te maken om de trend van HDR voort te zetten Tv's gaan gewoon door.

Het is het begin van een positieve - en uiterst kleurrijke - feedback loop.