YouTube-hoofd Salar Kamangar heeft onthuld dat het mogelijk in de toekomst betaalde abonnementen gaat aanbieden.

Maak je geen zorgen, je kattenvideo's zijn veilig - het is waarschijnlijker dat YouTube begint met opladen voor toegang tot 'professioneel' gemaakte video's.

Het is geïnteresseerd in het hosten van programma's van kabelkanalen met een klein, maar speciaal publiek, en het duwen van de originele video's die het de afgelopen zes maanden steeds vaker heeft ondersteund. Weet je, zoals Wayne's World.

Feest

Kamangar legde uit dat er vraag is van kleinere boutique-netwerken die niet veel in de weg staan ​​van financieel rendement uit de distributie van kabeldistributie. Weet je, zoals in Wayne's World.

"Ik zie dat dergelijke soorten netwerken in de toekomst beschikbaar komen op het web en ik zie die beschikbaar komen op een à la carte basis", zei hij..

Het is een plan dat ons herinnert aan de verkoop en streaming van dvd's, die drijfvermogen bieden aan cult-tv-series die in eerste instantie niet per se goed presteren op televisie..

"We hebben niets om aan te kondigen," zei Kamangar op een Reuters-evenement deze week.

"Het is iets dat erg belangrijk is voor veel van onze beste bestaande videomakers en voor degenen die vandaag niet op YouTube staan, dus we praten heel serieus en we denken er heel zorgvuldig over na."

Het is interessant om precies te zien wat onder de bevoegdheid van de abonnementen valt: YouTube biedt al videoverhuur die je eenmalig betaalt. Als het besluit om een ​​filmstreamingservice te gaan aanbieden als onderdeel van het abonnement, kan dat grote dingen betekenen voor bedrijven als Lovefilm en Netflix.

Van Reuters