Leven in een dag, de documentaire gefilmd door en met in de hoofdrol duizenden YouTube-gebruikers, gaat vanavond op het Sundance Film Festival in première.

YouTube-gebruikers over de hele wereld namen deel aan de Leven in een dag project, geproduceerd door Ridley Scott, met het indienen van videobeelden van hun dag op 24 juli 2010.

Als de trailer hieronder iets te bieden heeft, zal de film ons doen huilen en lachen in gelijke maten, terwijl duizenden normale mensen fragmenten van hun leven delen via de magie van het internet.

269,910 minuten hebben de cut niet gemaakt

Meer dan 80.000 clips werden ingezonden, waardoor regisseur Kevin Macdonald en zijn team de 4500 uur aan beeldmateriaal doorweken om de documentaire van 90 minuten te bedenken.

MacDonald, die regisseerde De leegte aanraken, won een Oscar in 2000 voor zijn documentaire Een dag in september, die lijkt op de Leven in een dag project, maar gaat in feite over de moord op elf Israëlische atleten op de Olympische Spelen van 1972.

De YouTube-documentaire wordt live gestreamd vanuit Sundance om 1 uur 's nachts morgen in de UK, maar wordt op vrijdag 28 januari om 19:00 uur opnieuw gestreamd voor degenen die niet willen dat ze blijven tot de kleine uurtjes.