YouTube heeft het grootste herontwerp in zijn geschiedenis ontketend met een gloednieuwe startpagina.

De geheel nieuwe YouTube.com, aangekondigd op de officiële YouTube-blog, splitst de homepage op in drie delen die, in veel opzichten, vertrouwd aanvoelen en een afspiegeling zijn van de manier waarop Facebook opereert.

Het doel van de aantrekkelijke relaunch is om uw favoriete video's en kanalen front-en-center te brengen, terwijl u meer integratie krijgt met de belangrijkste sociale netwerken.

Aan de linkerkant bevat een navigatiebalk koppelingen naar video's die worden gedeeld door uw Google+ en Facebook-vrienden, terwijl ook een lijst wordt weergegeven van alle kanalen waarop u zich abonneert, samen met populaire en populaire uploads.

Nieuwe videofeed

Als u op een van deze kanalen of op de pictogrammen voor sociale netwerken tikt, wordt het middelste gedeelte ingevuld, dat op dezelfde manier is ingesteld als de nieuwsfeed van Facebook..

In de standaardmodus zal de videofeed automatisch worden gevuld met inhoud van uw geabonneerde kanalen en vrienden van sociale netwerken.

TechCrunch denkt dat de videofeed, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, nu algoritmisch werkt op basis van uw eerdere activiteit op de site.

De rechterkolom bestaat uit aanbevolen inhoud met betrekking tot je YouTube-kijkgeschiedenis.

Nieuwe spuitopdracht

YouTube zegt dat het ook 'een likje verf' heeft toegevoegd aan de hele site, samen met de mogelijkheid om eenvoudig je eigen kanaal aan te passen.

Je kunt de wijzigingen in de onderstaande video bekijken of naar de nieuwe en verbeterde startpagina van YouTube.com gaan.

Via: TechCrunch