Nadat YouTube vorig jaar een donkere modus op zijn desktopsite introduceerde en de functie in maart van dit jaar naar iOS migreerde, begint het eindelijk voor Android-gebruikers te komen.

Het alternatieve thema wisselt de witte achtergrond en menu's van YouTube uit voor een dieprode kleur, gericht op het verlichten van de vermoeidheid van de ogen in verband met helderder licht bij het bekijken in een donkere kamer of 's nachts.

Zoals gemeld door 9to5google, zijn sommige gebruikers al begonnen met het zien van de wijziging, met het donkere thema standaard toegepast bij het openen van hun YouTube-app voor de eerste keer sinds het bijwerken, samen met een pop-up die de mogelijkheid biedt terug te keren naar het reguliere thema.

Je kunt de modus ook inschakelen of uitschakelen in het gedeelte 'Algemeen' van de app-instellingen door de optie 'donker thema' met de toepasselijke naam te selecteren.

Hoewel het nog niet voor alle Android-gebruikers beschikbaar is, is de functie op proefbasis willekeurig begonnen met uitrollen, en we verwachten dat het niet lang zal duren voordat het op grote schaal beschikbaar is.

  • De donkere modus van YouTube gebruiken