YouTube lijkt een stap te hebben gezet naar videodownloads - met in het weekend een paar spraakmakende clips die beschikbaar zijn gemaakt voor de community.

Zoals Ars Technica meldt, bevat een video op het ChangeDotGov-kanaal van Barack Obama een kleine downloadkoppeling die een belangrijke beleidswijziging zou kunnen betekenen voor de video-on-demand gigant van Google..

Eerder konden mensen YouTube-spelers op hun blogs of websites hosten door HTML-code te kopiëren die naar de moedersite verwijst.

officiële

Gebruikers zijn echter niet in staat geweest om (officieel) de clips te downloaden om offline te bekijken of te bewaren tot dit weekend, wanneer bezoekers die rechtstreeks naar een select aantal afzonderlijke video's gingen - in plaats van naar een kanaal - een 'klik om te downloaden'-functie konden gebruiken.

YouTube kan nauwelijks worden gezegd dat deze functie verborgen is, gezien de hoeveelheid aandacht die Obama, en dus zijn videokanaal, zal ontvangen als hij wordt bevestigd als de president van hoop, goedheid en menselijke geest. Oh, en de VS ook.

Mocht de praktijk meer verbreid worden, dan zou dit duiden op een zeewijziging voor YouTube. Het bedrijf heeft zich eerder verzet tegen de praktijk, zelfs ondanks zijn aanwezigheid als een kenmerk van zijn concurrenten.

Er is echter een waarschuwing voor degenen die gretig klaar staan ​​om de volledige films te downloaden die YouTube begint te bieden: zelfs met een wijdverbreide uitrol is de kans groot dat indieners de functie kunnen uitschakelen.