YouTube heeft een bundel nieuwe tools voor videomakers aangekondigd, waaronder de mogelijkheid om livestreaming met vooraf opgenomen video te combineren.

De nieuwe tool, genaamd Premieres, betekent dat makers kunnen multitasken tijdens uitzendingen - het beantwoorden van live vragen tijdens het afspelen van een opgenomen clip, bijvoorbeeld. Premieres wordt in de komende twee weken uitgerold, te beginnen met gebruikers in het bètatestprogramma.

De site lanceert ook kanaallidmaatschappen als manier voor videomakers om extra geld uit hun clips te verdienen. Kijkers kunnen hun favoriete kanalen sponsoren voor een maandelijks bedrag van US $ 4,99 (ongeveer £ 4, AU $ 7). In ruil daarvoor ontvangen ze aangepaste emoji en badges, plus het warme, donzige gevoel dat komt door het ondersteunen van de inhoud die ze leuk vinden.

Er zijn ook nieuwe koopwaarmogelijkheden. Videomakers met meer dan 100.000 abonnees kunnen goodies ontwerpen zoals T-shirts en mokken op Teespring en ze laten adverteren op een virtuele plank onder hun video's. Veel YouTube-sterren vullen hun inkomen al aan met merch-verkoop, maar tot nu toe moesten ze hun fans naar een storefront sturen op een andere site.

Premium-plannen

YouTube kondigde de nieuwe tools aan tijdens zijn jaarlijkse VidCon-evenement in Anaheim, Californië, dat gisteren van start ging kort na de wereldwijde lancering van YouTube Premium en YouTube Music.

De site wil duidelijk laten zien dat het inhoud serieus neemt - en niet voor niets. De site werd dit jaar geconfronteerd met felle kritiek vanwege onsmakelijke video's die op YouTube Kids verschenen, en zijn trage reactie toen stervlogger Logan Paul beelden van een zelfmoordslachtoffer met zijn miljoenen (meestal jonge) abonnees deelde.

De concurrenten van YouTube zijn ook aan het knallen. De verhuizing van Instagram naar langformaat video, IGTV, laat gewone gebruikers video's van maximaal 10 minuten delen, terwijl beroemdheden van social media hun camera's maximaal een uur lang kunnen laten draaien.

  • Zorg dat je clips er geweldig uitzien met de beste gratis videobewerkingssoftware

Via The Verge