Google heeft meer aanpassingen aangebracht in het nieuwe reactiesysteem van YouTube omdat het erop gericht is spam te verminderen, maar het bedrijf geeft de geforceerde integratie van Google+ die video-commentatoren in de armen heeft gehad niet op.

Het bedrijf geeft toe dat het nieuwe systeem verre van perfect is in een blogbericht geschreven door de geharde oude wranglers en huurwapens die deel moeten uitmaken van het YouTube Comments Team.

"Hoewel het nieuwe systeem veel spamproblemen behandelde die in het verleden opmerkingen van YouTube hadden geplaagd," schreven ze, "introduceerde het ook nieuwe misbruikmogelijkheden. Kort na de lancering zagen we dat sommige gebruikers er misbruik van maakten."

De updates die zijn geïmplementeerd sinds de revisie twee weken geleden live is gegaan, omvatten betere herkenning van slechte koppelingen, verbeterde ASCII-kunst (afbeeldingen gemaakt met behulp van typeerbare tekens) en een aanpassing tot hoe lang opmerkingen op het scherm worden weergegeven.

Google min

De belangrijkste controverse rond het nieuwe systeem was het gedwongen gebruik van Google+ om reacties te posten, het sociale netwerk van Google waarop Google weigert op te geven.

  • Pluspunten: waarom Google+ nu overal is waar je kijkt

Het is niet goed gegaan met YouTube-gebruikers. Een online petitie om het verplichte Google+ account te schrappen heeft op het moment van schrijven 216.941 handtekeningen bereikt. Zelfs YouTube's mede-oprichter Jawed Karim was verbijsterd en vroeg: "Waarom heb ik een Google+ account nodig om commentaar te geven op een video?"

Maar er is geen melding gemaakt van de integratie van Google+ in de blogpost van het commentaarteam - het lijkt erop dat dat hier is om te blijven.

  • Google trolling ons allemaal met zijn verplichte YouTube-YouTube-logins, zegt Marc Chacksfield