Apple heeft aangekondigd dat het eigenaars van Apple TV in staat zal stellen vanaf half juni inhoud van YouTube te streamen. De deal is wederom een ​​teken van de groeiende band tussen de iPod-maker en het moederbedrijf van YouTube, Google.

"Dit is de eerste keer dat gebruikers YouTube-video's eenvoudig vanuit hun woonkamerbank kunnen bekijken, zoeken en bekijken, en het is echt heel leuk", aldus Steve Jobs, CEO van Apple, in een verklaring. "YouTube is een wereldwijde sensatie en Apple TV brengt het rechtstreeks van internet naar de breedbeeld-tv in je woonkamer."

Jobs is echter niet helemaal correct; Netgear's EVA8000 Digital Entertainer HD doet hetzelfde. En het werd aangekondigd op CES, zelfs als we nog geen bewijs hebben gezien in het VK.

Je kunt echter niet alleen YouTube-video's bekijken, maar ze moeten eerst aan de service worden toegevoegd. De volledige catalogus is beschikbaar in het najaar. YouTube-leden kunnen zich wel aanmelden bij hun accounts en hun eigen favoriete video's bekijken.

Apple zei ook dat het een nieuwe Apple TV-build-to-order-optie zou aanbieden voor een grotere harde schijf van 160 GB. De optie is nog niet beschikbaar in de Britse Apple Store, maar het voltooide model heeft een prijs van $ 399. Aangezien de 40 GB-versie £ 199 ($ ​​299 US) is, heeft deze waarschijnlijk een Brits prijskaartje van £ 299.

De YouTube-update zal midden juni worden overgebracht naar oudere Apple TV-boxen.