Pas op Video op Instagram en Vine, er springt nog een concurrent in de vid-clipring: 16-seconden shorts van MixBit. De nieuwe app komt ook met een lichte draai, maar hieronder meer.

MixBit komt van AVOS Systems, een start-up gemaakt door twee van de drie YouTube-oprichters, Steve Chen en Chad Hurley.

Met Instagram die gebruikers 15-seconden video's en Vine-looping clips van 6 seconden biedt, vraag je je misschien af ​​wat de mix van 16-seconden van MixBit zo uniek maakt.

Welnu, hier heeft het een voorsprong op de andere vid-apps zoals uitgelegd door Hurley in een interview met The New York Times: "Het hele doel van MixBit is om de inhoud binnen het systeem opnieuw te gebruiken. Ik wil me echt concentreren op geweldige verhalen die mensen kan vertellen."

Gebruikers kunnen met name 16 seconden aan beeldmateriaal opnemen en vervolgens de eenvoudige app-hulpmiddelen gebruiken om maximaal 256 andere clips van verschillende mensen te mixen om een ​​video van een uur te maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Tweehonderdvijftig clips is best veel. Dat is praktisch een hele film van alles wat je wilt (katten, eten, vrienden die in de lucht springen ... eigenlijk de enige dingen die het internet vormen) plus je kunt je creaties delen op de MixBit-website en al je sociale mediakanalen - Facebook, Twitter en Google Plus.

Er is echter een nogal groot nadeel aan de app - alles is volledig anoniem.

Gebruikersvideo's worden zonder namen gepost en commentaar is niet aanwezig. Natuurlijk kan dit de gebruikelijke internettrollen voorkomen, maar voor een app en site die 'delen' tart, lijkt anonimiteit contraproductief.

Maar wees niet bang voor toekomstige Coppolas en Spielbergs. Hurley heeft geconstateerd dat gebruikersidentiteiten later zullen worden toegevoegd omdat MixBit zich nu op het bouwen van een community (maar hoeveel later in de lucht) wil concentreren.

iOS-gebruikers kunnen hun videobeelden opnemen, mixen en posten met MixBit terwijl de app voor Android-platform onderweg is.

  • Over Android gesproken, lees hoe Google eindelijk een "Find My Android" -app heeft om uw verloren telefoon op te sporen.