Chad Hurley, mede-oprichter en CEO van YouTube, heeft aangekondigd dat de videosite die hij heeft helpen maken naar de grootste ter wereld, deze week vijf werd.

Tijdens een vrij summier feest werd een blog geplaatst met alles wat goed is aan de site en de redenen waarom YouTube moet blijven doen wat het doet.

Oh, en Hurley plaatste ook een tweet op Twitter en kondigde aan dat elke minuut 20 minuten beeldmateriaal naar de site wordt geüpload.

"Toen we het YouTube-domein registreerden op 14 februari 2005, wilden we een plek creëren waar iedereen met een videocamera en een internetverbinding een verhaal met de wereld kon delen," zei Hurley in de blog.

"Vijf jaar later zijn we net zo toegewijd als altijd aan de kernovertuigingen en -principes die de creatie van YouTube hebben geleid."

In de post merkt Hurley ook op dat hij voorloopt op het spel en hoe de site nog steeds zal stijgen.

"Ons doel is [om] de standaard te bepalen voor online videobeelden." Snel laden en video's van hoge kwaliteit moeten overal en altijd op elk apparaat kunnen worden afgespeeld ", legde hij uit.

"En of we nu 1080p, 3D ondersteunen of technologie voor automatische spraakherkenning gebruiken, we innoveren met het oog op het bieden van de best mogelijke ervaring voor iedereen."

Clip art

We hadden gehoopt dat YouTube met zijn vijf beste video's zou komen om vijf jaar van bestaan ​​te vieren. Dat is het niet. Dus het is aan ons om het vuile werk te doen.

Hier is de keuze van de vijf beste video's van de afgelopen jaren die ons hebben doen gniffelen, huilen en me afvragen hoe sommige mensen zoveel tijd aan hun handen hebben. Genieten.

Hyperactief - Lasse Gjertsen

Zijn gekke haar en gekke vaardigheden toonden iedereen dat mensen kunnen worden vermaakt met alleen een camcorder en een mond. Iets wat Paris Hilton een paar jaar eerder had geleerd. Hyperactief - Lasse Gjertsen

Thriller

1500 gedetineerden van het Cebu Provincial Detention Center dansen op de Thriller van Michael Jackson. Eenvoudig en des te schrijnender na de dood van de muzikant.

Numa Numa Guy

Een van de originele internet-supersterren is ook een van de beste. Zijn echte naam is Gary Brolsma, maar we kennen hem als Numa Numa Guy.

Evolutie van de dans

Niemand kent de naam Judson Laipply, maar zijn dansdans van zes minuten is uitgegroeid tot een van de meest bekeken video's ooit op YouTube. Zet je eigen crap-robotdans op schande.

OK Go - Hier gaat het weer

Je weet dat je een internetgevoel bent wanneer je ideeën worden geleend door adverteerders. En dit is precies wat er met OK Go is gebeurd, toen hun routing van loopbanden werd opgepikt voor een advertentie van Berocca. Het origineel is echter veel veel beter en perfect YouTube-veevoeder.