Google is misschien wat laat op het feest, maar het brengt eindelijk advertenties die kunnen worden overgeslagen naar YouTube-video's op mobiele apparaten.

Video's die kunnen worden overgeslagen, werden voor het eerst gelanceerd op YouTube in 2010, waardoor gebruikers meteen na vijf seconden van een advertentie meteen naar de video konden springen die ze eigenlijk wilden bekijken, om op zijn minst te zien welk product hij blokkeert.

Google zegt nu dat bijna 65 procent van alle YouTube-advertenties kan worden overgeslagen en daarom is het tijd om de TrueView-functie naar mobiele gebruikers te brengen.

"Door kijkers de keus te laten hebben over de advertenties die ze bekijken, heeft de kijker een betere en meer betrokken kijkervaring gehad, wat de gehele YouTube-community van gebruikers, adverteerders en makers van inhoud ten goede komt", zei Phil Farhi van Google..

YouTube geoptimaliseerd voor mobiel

Google experimenteert met verschillende manieren van mobiel adverteren bij video's, variërend van banners en gepromote video's tot niet-downloadbare InStream-advertenties.

De overstap naar mobiele advertenties die kan worden overgeslagen komt vlak voor een nieuwe grote verandering voor YouTube op mobiel, terwijl iOS 6 zich klaarmaakt om te starten zonder een vooraf geïnstalleerde YouTube-app op sleeptouw.

Nu Google vanaf volgende maand volledig controle heeft over de aanwezigheid van mobiele video's, kunnen we nog meer mobiele YouTube-optimalisaties verwachten.

Via TechCrunch