YouTube heeft een vernieuwde versie van zijn mobiele site gelanceerd die is ontworpen voor HTML5-geschikte browsers op mobiele telefoons, zoals Safari op de Apple iPhone en browsers op Android-apparaten - hoewel alleen voor de VS..

De update van de YouTube Mobile-website betekent dat iPhone-gebruikers toegang tot betere YouTube-video's kunnen krijgen vanuit de browser van hun telefoon wanneer ze een 3G-verbinding hebben.

De nieuwe en verbeterde mobiele site "bevat de functies en functionaliteit die u van de .com-site mag verwachten, zoals suggesties voor zoekopdrachten, de opties om afspeellijsten te maken, de mogelijkheid om 'favoriete', zoals 'of' in tegenstelling tot 'video's aan te duiden rechtstreeks vanaf je apparaat ", zegt YouTube-productmanager Andrey Doronichev in een blogbericht.

Verkeersdrempels en betere gebruikersinterface

"Het is echt snel," merkt hij op. Dat is natuurlijk het belangrijkste dat YouTube-gebruikers willen op hun smartphones, naast een goede resolutie en niet-springerige weergave van video's.

De productmanager van YouTube Mobile merkt ook op dat een recent rapport van Morgan Stanley beweert dat meer gebruikers binnen vijf jaar via mobiele apparaten verbinding zullen maken met internet dan met desktop-pc's.

"Het YouTube-verbruik op mobiele apparaten is ook aanzienlijk gegroeid: het aantal weergaven steeg in 2009 met 160% ten opzichte van het voorgaande jaar en we zijn verheugd om aan te kondigen dat YouTube Mobile nu meer dan 100 miljoen videoweergaven per dag ontvangt. dagelijkse playbacks die YouTube.com streamde toen we in 2006 samenwerkten met Google ", voegt Doronichev toe.

YouTube Mobile werd in 2007 gelanceerd met ongeveer 1.000 video's die op dat moment beschikbaar waren. Naast een opvallende verkeersdrempel, merkt Doronichev op dat de nieuwe bijgewerkte versie van de mobiele site de volgende kenmerken heeft:

  • De gebruikersinterface bevat grotere, meer aanraakgevoelige elementen, waardoor het gemakkelijker is om onderweg video's te openen.
  • Het bevat de functies en functionaliteit die u gewend bent van de .com-site, zoals suggesties voor zoekopdrachten, de opties om afspeellijsten te maken, de mogelijkheid om "favoriete", "zoals" of "ongelijke" video's direct vanaf uw apparaat aan te wijzen..
  • Omdat we verbeteringen aanbrengen op Youtube.com, zie je ze snel volgen op onze mobiele site, in tegenstelling tot native apps die niet zo vaak worden bijgewerkt.

Bekijk het op m.youtube.com en bekijk de videodemo van YouTube hieronder:

Via YouTube-blog