Google heeft een partnerschap aangekondigd met de Indian Premier League om komende cricketwedstrijden op YouTube live te streamen.

Dit is niet de eerste keer dat YouTube zich verdiept in de arena voor livestreaming, maar het is het eerste sportevenement.

De meeste live-shows van de site zijn gebaseerd op muziek - eind vorig jaar werd aangekondigd dat het een U2-optreden live liet zien en het eerste live gestreamde evenement werd toepasselijk YouTube Live genoemd - een concert met muziek van Katy Perry, Will.i .am en Joe Satriani.

Open platform

"We zijn zeer verheugd over de IPL als onze wereldwijde partner", legt Shailesh Rao, Senior Manager van Google India, uit in een verklaring.

"YouTube biedt een open platform voor sport- en entertainmentbedrijven om hun content te presenteren aan een wereldwijd publiek en een geweldige kans voor adverteerders."

De online inhoud begint op 12 maart en loopt tot 25 april, voor een Twenty20-toernooi, en YouTube heeft de exclusieve online rechten op de beelden gedurende twee jaar.

Er is een speciaal kanaal voor de cricketactie, die je kunt vinden op: www.youtube.com/ipl.