We hadden dit allemaal moeten zien aankomen - een paar dagen na de introductie van een nieuwe bioscoop-achtige kijkmodus, heeft YouTube full-length tv-shows geïntroduceerd om de inkomstenstromen van juicers te vinden.

De tv-shows zijn afkomstig uit de archieven van het Amerikaanse netwerk CBS en zijn alleen in de VS te bekijken, dus als je dit buiten de Verenigde Staten aan het lezen bent, heb je pech.

Monetaire motivatie

Degenen die in staat zijn om de nieuwe inhoud te bemachtigen zullen een kleine selectie van oude drama's vinden gemarkeerd met een speciaal 'full-length' logo, inclusief Star Trek (de originele serie), Beverly Hills 90210 (idem) en The Young and the Restless.

Het officiële YouTube-blog legde de zet uit: "Terwijl we dit nieuwe formaat testen, willen we er ook voor zorgen dat onze partners meer opties hebben als het gaat om adverteren op hun volledige tv-programma's..

"In sommige van deze afleveringen kunt u in-stream videoadvertenties zien (inclusief pre-, mid- en postrolls), dit advertentieformaat verschijnt alleen op premium-inhoud waar u het meest op uw gemak bent als u dergelijke advertenties ziet."

Eerlijkheid loont?

Of zo'n beschimmelde oude inhoud voldoende zal zijn om de TiVo-generatie te overtuigen om advertenties te bekijken, valt nog te bezien, maar we zijn blij dat de YouTube-jongens er op zijn minst gelijk in hebben.