Er is niets nieuws in het nieuws dat YouTube video's van de site heeft gehaald vanwege auteursrechtelijke redenen, maar nu is de video-uploadservice begonnen met het verwijderen van de muziek en een stille video achter te laten.

TechCrunch rapporteert een recente oogst van stille muziekvideo's, wat heeft geleid tot een aantal gebruikers die geloven dat het geluid op hun computer kapot is.

De echte reden is vanwege het vermogen van YouTube om audiotracks te digitaliseren. Dus als je een auteursrechtelijk beschermd nummer uploadt naar de site, wordt de eigenaar van het auteursrecht op de hoogte gesteld en kunnen ze ervoor kiezen om de video aan te houden, compleet met advertentie, of vragen om deze te verwijderen.

Seal wordt tot zwijgen gebracht

Enkele voorbeelden van TechCrunch zijn muziekvideo's voor Seal's 'Kiss From A Rose' en een voor het nummer 'Laundromat Blues' van Albert King.

Met dank aan YouTube, het laat gebruikers weten van het gebrek aan audio. Onder de auteursrechtelijk inbreuk gemaakte muziekvideo's staat een opmerking met de tekst: "Deze video bevat een audiospoor dat niet is geautoriseerd door alle auteursrechthouders. De audio is uitgeschakeld."

Wanneer je een video uploadt naar YouTube, wordt in de voorwaarden duidelijk vermeld dat auteursrechtelijk beschermd materiaal van de site wordt verwijderd.

YouTube-eigenaar Google is nog steeds in tweestrijd met Viacom, de eigenaar van MTV, die vraagt ​​om een ​​schadevergoeding van 1 miljard dollar voor ongeoorloofd materiaal dat op de site wordt gepubliceerd.