YouTube heeft aangekondigd dat het is begonnen met het testen van een nieuw live-streamingplatform, dat live-inhoud integreert in zijn kanalen.

In de komende dagen zal de site iedereen toestaan ​​inhoud over de site te streamen - met de enige tools die je nodig hebt om een ​​webcam, een camera en een toetsenbordkat te zijn (waarschijnlijk).

Het platform uitrollen

Joshua Siegel van YouTube legde de proeven uit op de blog van de site en zei: "Inbegrepen in de test is een Live Comments-module die je in contact brengt met de omroep en de bredere YouTube-community..

"Ten behoeve van de proef zal dit aanbod alleen vandaag en morgen beschikbaar zijn. Op basis van de resultaten van deze eerste test zullen we evalueren of het platform breder kan worden uitgerold naar onze partners over de hele wereld."

YouTube heeft op de site een aantal keren live gestreamd, maar het is beperkt gebleven tot professionele inhoud, zoals een U2-concert en de Indian Premier League.

Als live streamen een succes is, zou het de mogelijkheden van live-nieuwsverslaggeving en meer rechtstreeks uit de slaapkamers van vloggers wereldwijd kunnen openen.