In een poging de groeiende verheerlijking van bendes en vuurwapenculturen in het Verenigd Koninkrijk tegen te gaan, probeert YouTube alle inzendingen met wapens of messen in een positief daglicht te stellen.

Deze nieuwe regel is in werking getreden vanwege De Times'onderzoek dat tekortkomingen in het monitoringsysteem van de website constateerde.

Over de nieuwe uitspraak zei een woordvoerder van Google, die eigenaar is van de website,: "Er is met name bezorgdheid geuit over video's in het VK die het tonen van wapens met het doel van intimidatie bevatten, en dit is een van de gebieden waarop we ons richten. "

Nieuwe regels

Dit is niet de eerste keer dat YouTube de inzendingsregels heeft gewijzigd. In feite, net vorige week (10 september) op haar officiële blog, werd een update van de communityrichtlijnen gepubliceerd, waaronder beleidswijziging bij video's waarin werd verwezen naar beleid over haatredes, geweld en andere inhoud.

De nieuwe richtlijnen hebben sommigen echter in verwarring gebracht met enkele posters waarin wordt gevraagd of de regels het plaatsen van 'pro-militaire' video's omvatten.

YouTube heeft toegegeven dat het worstelt met het doornemen van video voordat het de site op gaat, met een geschatte video van 13 uur die elke minuut wordt geüpload.

Een snelle zoekopdracht onthult dat 78.000 video's op de site gerelateerd zijn aan het woord 'gun'.