De Nintendo Wii ontdekte YouTube, hoewel misschien net iets te laat.

Google's online video-arm kondigde aan dat het eindelijk een officiële app voor de Wii lanceert, dagen voordat de volgende grote Nintendo-console wordt gelanceerd.

"YouTube op de Nintendo Wii biedt een andere manier om te genieten van YouTube op het grote scherm en nog meer mogelijkheden voor videomakers om een ​​publiek op te bouwen," een persbericht waarin de app wordt gelezen.

De Wii van de volgende generatie, de Wii U, wordt gelanceerd op de Amerikaanse zondag, gevolgd door een Britse lancering later deze maand, waardoor het waarschijnlijke einde van zijn U-minder voorganger wordt bereikt.

  • Lees meer over de nieuwe Wii Mini

De Wii heeft nu YouTube

De applicatie biedt alle functionaliteit van de YouTube-site, inclusief log-ins en het volgen van door gebruikers geabonneerde kanalen.

Het is ontworpen om te werken op grote televisieschermen en onder de controle van een Wii-mote. Er is ook een nieuwe zoekfunctie speciaal ontworpen voor de Wii.

De app kan gratis worden gedownload van het Nintendo Wii-winkelkanaal. Alleen Amerikaanse Wii-bezitters kunnen de app nu downloaden. Het moet in de komende maanden voor meer landen beschikbaar zijn.

Laat op het feest

Dit is een trifecta voor YouTube. De Wii was de laatste console om YouTube te ontvangen, terwijl Xbox 360 een jaar geleden een app voor de videobrowser lanceerde en PlayStation 3 deze zomer kreeg.

De Wii is altijd als die jongen geweest die achter de technologiecurve zit. In 2010 was het ook de laatste console die ondersteuning voor Netflix-streaming ontving.

De app komt ook vrij laat in de levenscyclus van de Wii. Wie echter aarzelt om de oudere technologie ten gunste van de Wii U uit te zetten, zou de app-update moeten verwelkomen.

Er wordt gezegd dat de Wii U veel betere video-opties heeft dan zijn oudere broer. Het wordt gelanceerd met ondersteuning voor Netflix, Hulu Plus, Amazon's streaming-service en (verrassing) YouTube. Nintendo introduceert ook een nieuwe Zeebox-achtige app genaamd TVii.

Sorry, Wii - het lijkt erop dat je scherpere jongere broer of zus op het punt staat je op te staan.