"YouTube."

Dat is de enige aanwijzing dat Xbox One-bezitters de nieuw aangekondigde YouTube-app van de console moeten bedienen. Natuurlijk moet je "play", "pauze" of "fast forward" -opdrachten invoegen om een ​​video daadwerkelijk te manipuleren, maar je krijgt het idee.

Het bedrijf dat eigendom is van Google en Microsoft zijn op de hoogte met details voor YouTube op Xbox One, en gebruikers zouden graag willen weten dat vanaf de eerste dag de nieuwe console een speciale native app zal hebben.

YouTube-clips in 1080p streamen via de Xbox en de app biedt ondersteuning voor kanalen en abonnementen. Er worden ook trending video's weergegeven, zodat gebruikers op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van muziek en sport.

Dankzij Kinect werkt de app op gebarenopdrachten, dus een greep hier en een punt daar stuurt de YouTube-app naar eigen inzicht aan.

Meer YouTube-actie voor Xbox One

De Xbox One start vrijdag om middernacht lokale tijd, wat betekent dat we minder dan 36 uur verwijderd zijn van de laatste landing van Microsoft in 13 markten.

Als de functies een beetje standaard lijken om te starten, heeft Xbox dit gezegd en werkt YouTube aan het verbeteren van de functionaliteit van de app, inclusief de Snap-modus.

De app werkt in alle regio's waar de Xbox One en YouTube beschikbaar zijn, behalve in Oostenrijk, Ierland en Nieuw-Zeeland. Microsoft zei echter dat het op die plaatsen 'de komende dagen' beschikbaar zal zijn.

Bijwerken: Het lijkt erop dat er vrijdag meer plezier is in YouTube. Engadget maakte de plek; gebruikers kunnen video's van hun YouTube-app voor Android en iOS naar de console verzenden.

  • Ik kreeg 99 problemen en de PS4 is er één.