YouTube heeft aangekondigd dat het veranderingen in de site zal doorvoeren, met de mededeling dat het tijd is voor 'voorjaarsschoonmaak' aan het begin van het nieuwe decennium.

De online videosite is de meest populaire in zijn soort ter wereld en eigenaren Google willen graag van het publiek winst maken.

De YouTube-blog geeft aan dat sommige functies worden verwijderd, andere worden gewijzigd en nieuwe worden toegevoegd.

Aankomende vijfde verjaardag

"De opwinding van het nieuwe decennium en ons aankomend vijfjarig jubileum heeft het YouTube-team gekwetst om de site nog beter te maken dan ooit tevoren", zegt Margaret Stewart - YouTube's User Experience Manager.

"We hebben allerlei ideeën over nieuwe dingen die we kunnen bouwen en lanceren, maar we doen ook de komende maanden veel tijd om vroeg in de lente te gaan schoonmaken op het ontwerp van de site en de gebruikerservaring..

"Wat betekent dit voor u? Nou, het betekent dat u een aantal dingen over het ontwerp van de site ziet evolueren om meer consistent te zijn over de hele site. En sommige dingen die niet zo soepel hebben gewerkt als we hadden gewild zouden ze kunnen krijgen de aandacht die ze verdienen.

"Ten slotte kunnen we vaststellen dat sommige dingen die we probeerden niet gewoon vlogen en ze van de site verwijderden."

terugkoppeling

De site vraagt ​​om gebruikersfeedback over wat er moet veranderen met andere 2000 wijzigingen die al zijn voorgesteld op de feedbackpagina.

"We zullen een aantal invoer gebruiken om onze" te doen "-lijst te bouwen: gebruiksgegevens die de dingen weergeven die u het meest gebruikt tegen dingen die maar heel weinig mensen gebruiken; bruikbaarheidstests die ons kunnen helpen begrijpen wat er kapot is dat moet worden hersteld; en, last but not least, we horen graag van u rechtstreeks ...

"Wat zou u op de site opgelost willen zien? Wat zou u volledig verwijderen, als u kon?

"We gebruiken je feedback om prioriteiten te stellen waar we ons op richten, zodat we allemaal een schoner, gemakkelijker te gebruiken YouTube kunnen ervaren.

"We zullen een paar weken nodig hebben om uw opmerkingen te verwerken en zullen direct reageren op de ideeën waar u het meest enthousiast over bent."