YouTube heeft de winnaars van de YouTube Video Awards 2006 bekendgemaakt. Gebruikers van de site hebben in alle categorieën woest gestemd, waaronder Most Creative, Best Comedy en Best Series.

Verwarrend ouderwets, vieren de inaugurele prijzen van 2006 al het creatieve talent dat in het afgelopen kalenderjaar op de website voor het delen van video's werd getoond.

Ondanks andere diensten zoals Google Video, MSN Soapbox et al, wordt YouTube nog steeds gezien als het voorkeursplatform van vele wannabe videosterren die het web willen gebruiken om zichzelf naar het sterrendom te katapulteren.

"Ze zagen een mogelijkheid voor wereldwijde zichtbaarheid en hebben door hun succes het landschap veranderd van hoe een 'ster' wordt gedefinieerd," zei Jamie Byrne, hoofd van YouTube-productmarketing, in een verklaring.

"Toen de massa het over online video hoorde, vestigden veel van de makers van deze video's zich als persoonlijkheden, gaande van de schijnbaar onbekende tot internationale beroemdheid, van de ene op de andere dag."

Opgericht in februari 2005, werd het ongekende weglopersucces van YouTube beloond toen het bedrijf voor £ 850 miljoen aan Google werd verkocht.

De prijswinnaars zijn als volgt:

Meest creatief

Daar gaan we weer

door OKGo

Beste komedie

Smosh Short 2: Stranded

door Smosh

Beste commentaar

Heetheid heerst

door thewinekone

Beste serie

Vraag het een Ninja

door digitalfilmmaker

Beste muziekvideo

Zeg dat het mogelijk is

door TerraNaomi

Meest inspirerend

Gratis knuffelcampagne

door PeaceOnEarth123

Meest schattig

Kiwi!

door Madyeti47