YouTube heeft plannen aangekondigd om 100 nieuwe kanalen uit te rollen, die elk een groot aantal exclusieve, originele inhoud bieden, als onderdeel van een enorme uitbreiding.

De nieuwe kanalen, die de komende maanden worden gelanceerd, zullen elke week 25 uur nieuwe, originele programmering op de portal voor het delen van video's verschijnen.

Onder de tientallen partners vallen beroemdheden als Madonna, Jay-Z, Tony Hawk, Shaquille O'Neal en, helaas, Ashton Kutcher.

Terwijl gevestigde media zoals de Wall Street Journal, Reuters, WWE, Slate, TED, Livestrong en The Onion ook aan boord zijn. Je kunt hier de volledige line-up bekijken.

Voor elk wat wils

De nieuwe content komt na de belofte van YouTube om $ 100 miljoen te investeren in originele content, en zich te verwijderen van zijn traditionele rol als thuis voor eerder uitgezonden of low-end zelfgemaakte footage.

In een bericht op de officiële YouTube-blog zegt het bedrijf dat er iets voor iedereen zal zijn, omdat het zijn entertainmentaanbod verruimt.

"Deze kanalen hebben voor elk wat wils, of je nu een moeder bent, een komedie-fan, een sportnoot, een muziekliefhebber of een popcultuur-maven.

"Ons doel met deze kanalenuitbreiding ... is om een ​​nog breder aanbod aan entertainment naar YouTube te brengen, waardoor je meer redenen hebt om steeds weer terug te komen."

YouTube zegt dat de roll-out volgende maand zal beginnen, maar de meeste zenders zullen pas in 2012 beginnen met uitzenden.

Via: WSJ